2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Autópálya-egyezményt kötne Tăriceanu a magyarokkal

2006. július 13. 16:46, utolsó frissítés: 17:19

Közös egyezményt szeretne aláírni a magyar kormánnyal Călin Popescu Tăriceanu kormányfő az erdélyi autópályáról. Eszerint mire Románia bejezi a Brassó-Kolozsvár-Bors útvonalon áthaladó autópálya építését, magyar oldalon is elkészülne a sztráda folytatása.

"A közös kormányülés időpontja egyelőre még nincs meg, de bízom benne, hogy a magyar fél fogékony erre a gondolatra" – mondta a kormányfő csütörtökön, a sztrádaépítő Bechtel vállalat Kolozs megyei telephelyén tett látogatásakor.

Tăriceanu különben gyorsabb munkára biztatta a Bechtelt. A kormányfő arra emlékeztetett, hogy a cég számlájára már megérkezett az a 126,3 millió euró, ami a már elkezdett munkálatok 22%-át fedezi.

Az amerikai nagyvállalat tervei szerint ebben az évben a Kolozs megyei Aranyosgyéres és Gyalu közötti 26 kilométeres szakasz földmunkáit fejezik be, aszfalt azonban idén már nem kerül a szakaszra. Az útépítő jelenleg is toborozza a munkásait. A Bechtel szóvivője, Bogdan Sgarcitu szerint a cég alkalmazottjai június 21-től éjszaka is folyamatosan dolgoznak majd.

A 412 kilométernyi, csaknem 2,5 milliárd euróba kerülő, Erdélyt átszelő autópálya befejezési határideje eredetileg 2012 volt, Radu Berceanu szállítási miniszter azonban már 2013-ról beszélt a közelmúltban. (uno)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS