2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Üres zsebbel az utolsó 100 méteren: magánadományokért folyamodnak a verespataki beruházás ellen küzdő civilek

2006. augusztus 02. 11:25, utolsó frissítés: 11:30

Nyílt levélben folyamodott segítségért a verespataki óriásberuházás ellen küzdő Zöld Erdély Egyesület elnöke, Kovács Zoltán Csongor. Mint írja “augusztus 25-én lezárulnak a közmeghallgatások és a környezetvédelmi miniszternek döntenie kell. Ha addig nem nyerjük meg ezt az öt éve zajló háborút, akkor törvényes módszerekkel már semmit sem tehetünk, el kell fogadnunk a számunkra kiábrándító döntést is.

A Mentsétek meg Verespatakot kampány szervezőiként éjt nappallá téve próbálunk minden követ megmozgatni ezen az utolsó száz méteren. Járjuk a közmeghallgatásokat, gyűjtjük a tiltakozó aláírásokat, perek vannak folyamatban, szakemberekkel véleményeztetjük a környezeti hatástanulmányt... Szervezzük, idén lehet utoljára, a Széna Fesztivált. Most mégis segítséget kell kérnem. Egy rövidke hónap áll rendelkezésünkre és


ilyen üres még soha nem volt a zsebünk.

Kampányunknak nem találunk támogatókat, az üzletemberek már nem akarnak egy ilyen kényes ügyet támogatni. Magánemberekhez kell fordulnunk. Létrehoztunk egy online adományozási rendszert, ebben van minden reményünk. Ha teheted, kérlek segíts. A világ bármely részéről tudjuk fogadni a legkisebb adományokat is, csak egy bankkártya kell hozzá és öt perc türelem.”

Az angol nyelvű online adományozási rendszer itt található.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS