2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Árpád: minimális az esély a kisebbségi törvény elfogadására

2006. augusztus 02. 17:39, utolsó frissítés: 17:39

Minimális az esélye, hogy az általunk elvárt formában fogadják el a kisebbségi törvényt – közölte Antal Árpád képviselõ, aki emlékeztetett egy évvel korábbi kijelentésére, amikor azt javasolta, a kormány vállaljon felelõsséget a jogszabályért. Akkor kollégái nem támogatták ötletét. “Már rég lezárhattuk volna a kérdést. Ha van politikai akarat, elfogadják a jogszabályt, ha nem, tisztán láttunk volna, és nem lett volna szükség további egy évre. Mára annyira elmérgesedett a hangulat, hogy a felelõsségvállalásnak sincs esélye” – nyilatkozta a képviselõ.

Meglátása szerint azért is kedvezõbb lett volna a másik utat választani, mert elutasítás vagy siker esetén az RMDSZ más fonos célkitűzésekre – például az önálló magyar egyetem létrehozására – figyelhetett volna. Ha csak arra koncentráltunk volna, ahogy ezt a kisebbségi törvénnyel tettük, eredményeket lehetett volna elérni! – véli a képviselõ.

Antal Árpád az autonómiaharccal kapcsolatosan is kifejtette álláspontját: közösen kellene gondolkodnunk, egymást támogatva lépnünk! – hangsúlyozta. Kiemelte: ez egy olyan kérdés, amelyben az RMDSZ és ellenzéke ugyanazt akarja, és mára egyértelművé vált, nem lehet csak parlamenti úton eredményt elérni. “Ebben az évben ezt a törekvést fel kell erõsíteni, fontos a parlamenten kívüli eszközök bevetése. Együtt kell gondolkodni, tenni az autonómia érdekében!” – vélekedett. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS