2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem volt érvényes az orvosi igazolás, amely által szabadlábra került Hayssam

2006. augusztus 03. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Nem volt érvényes az az orvosi igazolás, amelynek köszönhetően Omar Hayssam szíriai származású üzletembert szabadlábra helyezték. Ezt tegnap a kormányülésen jelentette be Monica Macovei igazságügyi tárcavezető, leszögezve, az igazolás kiállításakor Constantin Tănăsescu orvos több szabályt is áthágott.

Elsősorban nem két példányban állította azt ki, és nem is regisztrálta a börtön nyilvántartásaiban. Ugyanakkor hiányzott róla a börtön pecsétje, és az igazgatóság jóváhagyása. Az igazoláson tehát, amelyet egyébként is orvosi bizottság megalakítása nélkül, egymagában állított ki Tănăsescu, csakis az orvos pecsétje állt. Továbá nem is a börtön továbbította az ügyészségre azt, miközben ennek törvényesen így kellett volna történnie.

Monica Macovei közölte, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak (CSM) kell megállapítania, hogy a Hayssam-üggyel megbízott ügyész és bíró mennyiben járt el helyesen, amikor egy olyan orvosi igazolás alapján engedte szabadlábon védekezni a terrorizmus vádjával letartóztatott üzletembert, amelyet nem a Rahova börtön illetékeseitől kapott meg, és nem is felelt meg a formai előírásoknak. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS