2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Verespatak: az RMGC nem tisztázott bizonyos részleteket a hatástanulmányban

2006. augusztus 03. 18:07, utolsó frissítés: 18:07

A verespataki aranybánya-kitermelést tervező Rosia Montana Gold Corporationnek (RMGC) válaszolnia kell azokra a kérdésekre is, amelyeket nem tisztázott a környezeti hatástanulmányban - jelentette ki ma Sulfina Barbu környezetvédelmi miniszter. A szaktárca vezetője Anca Boagiu integrációs miniszterrel együtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen mindkét politikus nyilatkozott a verespataki bányaprojektről.

Sulfina Barbu elégedett azzal, ahogyan eddig zajlott Románia területén az aranybánya-beruházással kapcsolatos négy nyilvános meghallgatás. Úgy vélte, hogy a vita eddig konstruktív jellegű volt, hiszen a lakossági fórumokon számos szakértő vett részt, akik érdekes problémákat vetettek fel. A miniszter leszögezte: az RMGC-nek minden egyes feltett kérdésre válaszolnia kell, még arra is, amely a környék erdőinek kivágására vonatkozik. Ugyanis ezt a részletet - a környezetvédelmi miniszter szerint - nem tartalmazza a román szaktárcához benyújtott környezeti hatástanulmány, így a cég nem is kínált konkrét megoldást erre a problémára.

Anca Boagiu úgy vélte, hogy Európában nincs negatív visszhangja a tervezett beruházásnak. Hozzátette: Románia európai partnerei elégedettek azzal, ahogyan a román hatóságok kezelik ezt a problémát, és hogy átlátható módon zajlik a terv megvitatása. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS