2019. december 7. szombatAmbrus
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A volt környezetvédelmi miniszter is a verespataki kitermelés ellen emelt hangot

2006. augusztus 10. 12:11, utolsó frissítés: 12:11

A verespataki aranybánya-terv leállítását kéri Petru Lificiu, a volt szociáldemokrata kormány környezetvédelmi minisztere, aki szerint a környezeti hatástanulmány hibásan készült el.

A Mediafax hírügynökséghez eljuttatott nyílt levélben Petru Lificiu a Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök által vezetett kabinet tagjaihoz fordult. Az általa vezetett zöld párt nevében Lificiu "mély aggodalmának" adott hangot a verespataki aranybánya tervének "közelgő jóváhagyása" miatt.

Az egykori tárcavezető azt kéri utódjától és a tárca szakembereitől, hogy "nagy felelősséggel" elemezzék a környezeti hatástanulmányt. A zöld párt nevében arra figyelmeztet, hogy a terv esetleges jóváhagyása jelentős környezeti, szociális, kulturális és gazdasági veszteségeket okozna, ugyanakkor Románia külföldi megítélése is csorbát szenvedne.

Lificiu ezért a terv megvalósításának leállítását kéri, mivel úgy véli, hogy nem szól elegendő és hiteles érv a terv gazdasági, szociális és környezeti hatékonysága mellett. (mfax/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS