2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jövő nyárra biztosan kész lesz a csíkszeredai sportcsarnok

2006. augusztus 17. 12:58, utolsó frissítés: 12:58

Nemsokára végérvényesen tető alá kerül a csíkszeredai sportcsarnok. A kivitelező cég szakemberei már dolgoznak a fedéssel, a borítólemez nagy része is a helyére került. Kívülről lemeszelték az épületet, kétoldalt a deszkázott borításra is speciális lemez kerül. A befejezéshez azonban még sok munkára, időre, és legfőképpen pénzre van szükség – számol be mai lapszámában a Csíki Hírlap.

Az építkezést az Országos Befektetési Társaság (CNI) már korábban átvette a helyi tanácstól, miután az épület egy része elkészült. Tavaly ősszel befejezték a csarnok deszkaborítását is, de a deszkákat tavasszal le kellett gyalulni, és ki kellett egészíteni. A munkálatokat jelző táblán 2006. szeptember 20. szerepel határidőként. Borsody Zoltán, a kivitelező cég igazgatója szerint decemberre végezhetnek a külső és belső munkálatokkal is, amennyiben a finanszírozás a terveknek megfelelően történik.

Ráduly Róbert polgármester határozottan ígéri, a 2007-es városnapokra már be lesz üzemelve a sportcsarnok. A helyi tanácsra is komoly feladatok várnak: elkészíttetni a közművesítést, vízvezetékre, csatornázásra, fűtésre lesz szükség. Kívül parkolót, zöldövezetet alakítanak ki, a tereprendezés folyamatban van, a földet teherautók szállítják el. „A befejezéshez még 200 000 lejt kell biztosítson az önkormányzat, a munkát igyekszünk időben elvégezni. A város eddig 520 000 lejt költött a beruházásra, a hátralévő összeggel együtt ez a teljes költség felét jelenti” – mondta a Csíki Hírlapnak a polgármester. (csíki hírlap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS