2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kihallgatás hallatán lebetegedett Hayssam orvosa is?

2006. augusztus 17. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Az utólag valótlannak bizonyult, ám Omar Hayssam szíriai-román állampolgárságú üzletember szabadlábra helyezését jelentő orvosi igazolást kiállító Mihai Tănăsescu orvosról a felelősségre vonás pillanatában kiderült: kórházi kezelésre szorul, mivel tüdőbajban szenved.

Éppen ezért Tănăsescu nem jelent meg ma a Rahova börtön fegyelmi bizottsága előtt. „Még ha senki nem akarja is elhinni, a tüdőproblémák mellett más egészségügyi gondjai is vannak ügyfelemnek” – nyilatkozta ma a NewsIn hírügynökségnek Gheorghe Groza, az orvos ügyvédje. Egyébként ez volt már az ötödik alkalom, amikorra becitálta Tănăsescut a börtön fegyelmei bizottsága, ám mindeddig csupán egyetlen alkalommal jelent meg. Ezzel egyidőben a fővárosi ügyészség is vizsgálatot indított a valótlan orvosi igazolás kiállítója ellen. Ez utóbbiak azután indítottak eljárást, hogy Monica Macovei igazságügyi tárcavezető hamis nyilatkozattal vádolta meg az orvost.

A botrány kezdete egyébként már betegszabadságon találta Tănăsescut, aki három hónapra kért egészségügyi okokból szabadságot. Ugyanakkor az orvos egyúttal azt is kérte a börtön vezetőségétől, hogy a betegszabadság után egészségügyi okokból nyugdíjazzák. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS