2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olteanu: nincs politikai akarat, ezért késik folyton a kisebbségi törvény

2006. augusztus 31. 11:25, utolsó frissítés: 11:25

A kisebbségi törvényt akkor fogadja el a bukaresti parlament, ha a pártok részéről létezik erre politikai akarat – jelentette ki Bogdan Olteanu, a képviselőház elnöke; vagyis nem eljárásjogi problémák, hanem politikai okok miatt késik a szavazás.

Olteanu szerint már egy éve tapasztalható, hogy több parlamenti párt frakciójában nincs meg a tervezet elfogadásához az eltökéltség.

Most a parlament alsóházának kell elfogadnia a tervezetet, miután tavaly a jogszabály megbukott a szenátusban. A képviselőházi vita előtt azonban három parlamenti szakbizottságnak jelentést kell készítenie a tervezetről, amelyben javaslatot tesznek a törvény elfogadására vagy elutasítására.

Itt azonban holtpontra került az ügy. A szakbizottságban az idén februárban kezdődtek el a tervezet szakaszaival kapcsolatos viták, de a szándékos időhúzás miatt eddig a több mint hatvan cikkely közül csak a tizennyolcadikig sikerült eljutni.

Az erre a hétre összehívott rendkívüli parlamenti ülésszakon sem sikerült előrelépni, mert a honatyák hiányzása miatt a három szakbizottság döntésképtelen volt. Olteanu közölte: a tervezet vitája leghamarabb a jövő héten folytatódhat. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS