2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyíltan támadásba lendült Băsescu ellen Voiculescu

2006. szeptember 11. 17:28, utolsó frissítés: 17:28

A Konzervatív Párt megkezdi a hivatalos eljárást Traian Băsescu államffő felfüggesztése érdekében – jelentette be ma a párt elnöke, Dan Voiculescu. „Közlöm Băsescuval, hogy megvesztegethetetlen, zsarolhatatlan, határozott és pragmatikus vagyok. Ezért lesz bátorságom harcolni egy hozzá nem értő és felelőtlen elnök ellen” – mondta Voiculescu.

A konzervatív vezetőt leginkább az zavarja, hogy alkotmányos jogkörét túllépve az államfő közvetlenül beleavatkozik a politikai harcba. Legalábbis ezt állítja Voiculescu, aki arról is beszámolt: olyan iratok vannak a birtokában, amelyek Monica Macovei igazságügyi miniszter besúgó múltját bizonyítják. Ezeket a dokumentumokat azonban csak az országjelentés elkészülte után szándékszik nyilvánosságra hozni a politikus.

A többi párt nem fogadta nagy lelkesedéssel az államfő felfüggesztéséről szóló kezdeményezést: a PSD szóvivője szerint a párton belül meg kell vitatniuk az ügyet, a PNL és az RMDSZ nem támogatja a javaslatot, a Hotnews-nek nyilatkozó két PRM-politikus pedig egymásnak is ellentmondott. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS