2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MKB a Romexterra főtulajdonosa

2006. szeptember 14. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

Több mint egy héttel a részvényfelvásárlási ajánlat határidejének lejárta előtt az MKB Bank már megszerezte a stratégiai tulajdonláshoz szükséges többségi részesedést a román piacon 0,8%-os részesedéssel bíró Romexterra Bankban.

A lehetőséggel eddig még nem élő részvényesek szeptember 23-ig az eredeti feltételek mellett adhatják el részvényeiket a Bayerische Landesbank tulajdonában lévő, a német bankcsoport közép-kelet-európai terjeszkedését lebonyolító magyar pénzintézetnek.

Az MKB az ajánlat megjelenésekor megfogalmazott tervei szerint a Romexterra Bank 2010-re több mint 150 értékesítési egységből álló hálózattal fog rendelkezni szerte az országban, valamint ennek köszönhetően a bank 70 ezer vállalati – beleértve a kis és középvállalkozásokat is –, valamint 700 ezer lakossági ügyfelet fog majd kiszolgálni hosszú távon, amely 5,5-6%-os piaci részesedést jelenthet majd a gyorsan fejlődő román piacon. Az MKB Bank az akvizíciót folyamatban lévő tőkeemelés és alárendelt kölcsöntőke bevonás kombinációjával finanszírozza. (napi online)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS