2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felére csökkent idén a román tengerparton nyaraló külföldiek száma

2006. szeptember 19. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

Felére csökkent idén a tavalyhoz képest a Fekete-tenger romániai partszakaszán nyaraló külföldi turisták száma – jelentette ki a Rompres hírügynökségnek Traian Bădulescu, az Utazási Irodák Országos Szövetségének (ANAT) szóvivője.

„Az idényt a hazai turisták mentették meg” – szögezte le a szóvivő. Az ANAT által összesített adatokból ugyanis kiderül, hogy összesen csupán 50 ezer külföldi nyaralt a román tengerparton, miközben 2006-ban ez a számadat 100 ezer volt.

Traian Bădulescu
ugyanakkor közölte, ez a visszaesés főként azzal indokolható, hogy a világhírű TUI utazási iroda a madárinfluenza és a román turizmusban uralkodó káosz miatt idén már szinte egyáltalán nem hozott külföldi turistákat a tengerpartra. „Amíg csak a TUI tavaly 25 ezer külföldit nyaraltatott nálunk, addig idén már csupán 4 ezer külföldi érkezett az utazási iroda közvetítésével a tengerpartra” – fejtette ki.

A turisztikai szakértők szerint a kialakult állapotokat a jövőben az orosz, fehérorosz, moldáv és ukrán turisták menthetik meg, akik az elmúlt időszakban növekvő érdeklődést mutattak a román tengrepart iránt.(rompres, antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS