2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2009-ben már autópályán lehet Aranyosgyéres és Gyalu között közlekedni

2006. szeptember 28. 14:08, utolsó frissítés: 14:08

A júniustól alkalmazott ezerkétszáz munkás jelenleg a teraszosítási munkálatokat végzi az észak-erdélyi autópályán a Kolozs megyei Csürülye határában, ezt nemsokára a sztráda alapjának megépítése követi – számol be a Krónika. A pálya láthatóan széles sávon halad, a műszaki adatok szerint 26 méter széles az úttest. Ez összesen négy sávot jelent, a sztráda két oldalán ugyanakkor egy-egy leállósáv is helyet kap.

"Igyekszünk minél több munkát elvégezni, minél kevesebb idő alatt" - válaszolta Bogdan Sgârcitu arra a kérdésre, hogy a pályaépítési szerződés újratárgyalása miatt mekkora késésben vannak a munkálatok. Ez év végéig 16 kilométeres szakaszon készülnek el a teraszosítással.

A Bechtel szóvivője ugyanakkor biztosra veszi, hogy 2009-ben átadják az Aranyosgyéres és Gyalu közötti 54 kilométeres szakaszt, ezen rész aszfaltozásához jövőre már hozzálátnak. Állítása szerint a sztráda Bihar megyei szakaszának is készen kellene lennie 2009-re, azonban itt későn kezdték a munkálatokat, még nincsenek a Kolozs megyei szakaszhoz hasonló előrehaladott stádiumban. Mint mondja, mindent megtesznek az ütemterv betartásáért; ugyanakkor az autópálya átadása 2012-es határidejének esetleges kitolódásáról egyelőre nem beszélnek.

A Kolozs megyei szakaszon egyébként 2009-ben már közlekedni is lehet, Gyéresnél, Tordánál és Gyalunál lehet majd felhajtani a sztrádára, amely Torda számára terelőútként is hasznos lesz, ugyanis a teherforgalom már elkerülheti a várost.

Készülnek ugyanakkor a pálya alatti aluljárók is, melyek használatával elkerülhető a sztráda, és a gépkocsivezetőknek nem kell majd nagy kerülőket tenniük ahhoz, hogy egyik helységből a másikba jussanak. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS