2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiszáll a Renault a craiovai Daewoo-üzem megvásárlásáért folyó küzdelemből?

2006. szeptember 29. 13:01, utolsó frissítés: 13:01

Miközben a Ford egyre nyomatékosabban hangoztatja, hogy minden áron meg szeretné vásárolni a craiovai Daewoo-gyárat, a Reanult visszalépni látszik – számol be a Párizsi Autószalonon elhangzott kijelentésekről a Bloombiz portál. Eközben még a kínai Chery autógyár érdeklődik komolyan az egykori Oltcit gyártó megvásárlása iránt, a General Motors pedig konkrét cél megjelölése nélkül hangoztatja továbbra is a kelet-európai terjeszkedés lehetőségét.

A párizsi autókiállításon Carlos Ghosn, a Renault elnöke közölte: a francia autógyár a közlejövőben a már folyamatban levő romániai projektjeire fog koncentrálni, és a piteşti-i Dacia üzem termelési kapacitásának a növelésébe fognak újabb pénzösszegeket beruházni.

Eközben John Flemond, a Ford európai kirendeltségének igazgatója megerősítette az amerikai vállalat szándékai. Mint mondta, a craiovai üzem megvásárlásával ki tudnák terjeszteni tevékenységüket Kelet-Közép Európára is, ahol főként az alacsonyabb áru gépkocsikat szeretnének gyártani és értékesíteni. (bloombiz.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS