2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felerősödhetnek az ellentétek a Romexterra Bank többségi és kisebbségi részvényesei között?

2006. október 19. 14:06, utolsó frissítés: 14:06

Felerősödhetnek az ellentétek a nagyrészt az MKB által birtokolt Romexterra többségi és kisebbségi tulajdonosai között, írta mai számában a Curentul. Erről korábban más hazai napilapok is beszámoltak. Akkor a kisebbségi részvényesek elégedetlenségét az a félelem táplálta, hogy az egy ciprusi off-shore cégen keresztül értékesített Romexterra többségi részvénycsomagjához az MKB a részvények piaci árán alul férhet hozzá.

A kisebbségi részvényesek érdekeit a Curentul szerint most a PPF Investments képviseli, amely a korábban rendkívül szétszórt tulajdonosi szerkezetű Romexterra részvényeinek immár 20 százalékát gyűjtötte össze.

Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy üzletrészük bejegyzése késik. A Curentul szerint noha elküldték az ehhez szükséges iratokat, a bank illetékesei halogatják azok elemzését. A kisebbségi tulajdonosok ráadásul felajánlották, hogy a személyzet kiegészítésével járó plusz költségeket is hajlandóak fedezni, hogy az üzletrészük bejegyzése minél hamarabb megtörténjen. A lap újságírója szerint lehetséges, hogy a PPF tulajdonosként való elismerése két hónapot is késni fog.

A feszültséget csak növelte az új tulajdonossal tartott első megbeszélés. Ezen az MKB képviselői bejelentették, hogy a régi vezetőtanács tizenegy tagja közül nyolcat menesztenek. A lap szerint meglepetést okozott, amikor kiderült, hogy az MKB által megnevezett négy vezetőtanácsi tagot nem küldik ki Bukarestbe, hanem Budapestről vagy Szofiából intézik majd a Romexterra ügyeit, írja a Curentul. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS