2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Financial Times: értelmetlen a spanyol tiltás a román és bolgár vendégmunkások ellen

2006. november 01. 15:04, utolsó frissítés: 15:04

A nemzetközi sajtó szerint nincs sok értelme annak, hogy a spanyol kormányzat ideiglenesen megtiltotta a román és bolgár vendégmunkások belépését. Noha a két állam Spanyolországban dolgozó polgárainak körülbelül fele feketemunkás, az elemzők többsége szerint a tiltás ellentétes az EU jogszabályaival is.

Spanyolországnak még több munkaerőre van szüksége, érvel az International Herald Tribune. A Financial Times értékelése szerint az intézkedés csak a feketemunka elterjedését növeli még tovább. A Spanyolországi Román Egyesületek Szövetsége (FARS) elnöke a BBC-nek azt nyilatkozta, az EU minden polgárának joga van érvényes útlevéllel bármely tagállamban tartózkodni.

A brit hírrádió a katalán autonóm kormányzat (Generalitat) által publikált egyik tanulmányt idézi, mely szerint Spanyolországnak 2020-ig további négymillió bevándorlóra van szüksége, mert a növekvő gazdaság ekkora munkaerőt igényel. Az országban a marokkói és az ecuadori bevándorlók mellett a román a legjelentősebb vendégmunkás-közösség. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS