2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

20%-kal nő tavalyhoz képest a Romániába látogató külföldi turisták száma

2006. november 08. 10:32, utolsó frissítés: 10:32

Az Országos Turisztikai Hivatal (ANT) előrejelzései szerint az idei év végére 6,5 millióra nő a 2006-ban Romániába látogató külföldi turisták száma. Ez a számadat pedig 20 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz viszonyítva. Erről Lidia Sima ANT-alelnök nyilatkozott egy londoni idegenforgalmi konferencián, leszögezve, annak ellenére nőtt a Romániába látogatók száma, hogy a madárinfluenza és az áradások nagyon sok potenciális idelátogatót elriasztottak.

Bár a tavalyhoz képest egyértelmű növekedésről lehet beszélni, 2004-ben jóval többen voltak kíváncsiak Romániára: miközben tavaly 5,8 millió külföldi látogatott ide, addig ez a számadat egy évvel korábban 6,6 millió volt.

Az idei év végéig várt 6,5 millió külföldi turista által a turizmus idén a bruttó hazai termék (GDP) 1,9 százalékát fogja kitenni a maga 1,8 milliárd dollárjával. Mint Sima elmondta, a turisztikai tervek szerint Románia 2016-ra a világ ötödik turisztikai célországává szeretne válni, s ekkora a GDP 4 százalékát tenné ki az idegenforgalom. (rompres/bloombiz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS