2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Társult EPP-tag a PD. Januártól teljes jogú néppártiakká válnak

2006. november 10. 15:12, utolsó frissítés: 15:15

Tegnaptól az Európai Néppárt társult tagja a Demokrata Párt (PD) – derül ki az EPP honlapján közzétett beszámolóból. Mint ismeretes, az Emil Boc vezette alakulat ezidáig csupán megfigyelői státussal bírt az EPP-ben. A társult tagság azt feltételezi, hogy egyelőre nincs szavazati joguk, teljes jogú tagságot nyernek viszont 2007. január elsejétől.

Wilfried Martens, az EPP elnöke tegnap üdvözölte a demokraták előrelépését. „Romániai barátaink nagyon aktívak voltak az elmúlt évben, az EPP valamennyi rendezvényén részt vettek. Meggyőződésen, hogy ezt Románia uniós csatlakozását követően is folytatni fogják. Továbbá, biztos vagyok abban, hogy a PD győzedelmeskedni fog a romániai európai parlamenti választásokon, és a többi romániai partnerünkkel egyetemben erős hangjuk lesz az Európai Parlamentben” – fejtette ki a döntést követően Martens.

Amint arról beszámoltunk, legutóbbi, szeptember 19-i ülésükön az Európai Néppárt vezetői kijelentették, csakis abban az esetben veszik fel novemberi ülésükön a PD-t, ha megszavazzák a kisebbségi törvényt, hozzájárulnak az egyházi ingatlanok restitúciójához, valamint javítanak az EPP két romániai társult tagjával, a parasztpártból lett Kereszténydemokrata Néppárttal (PPCD) és az RMDSZ-szel való viszonyukon. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS