2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A BCR bekebelezése után kelet-európai holdingot tervez az Erste

2006. november 17. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

A rekordméretű bevásárlás, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) megszerzése után az Erste Bank nem tervez újabb nagy felvásárlást, de átalakul a vállalat szerkezete.

A bank vezérigazgatója, Andreas Treichl egy tőzsdén bejegyzendő holdingon is gondolkodik, amely a csoport kelet-európai üzletéért lenne felelős, benne a pénz- és tőkepiaci részleggel és a nagy adósokkal foglalkozó részleggel is. Az új szerkezet kiküszöbölné a párhuzamosságokat, és új stratégiai lehetőségeket nyitna. Emellett Kelet- a bank nem zár ki kisebb részesedésvásárlásokat Kelet-Európában.

Az osztrák nagybank adózott eredménye 200,6 millió euró volt a harmadik negyedévben kisebbségi részesedések nélkül, 15,9 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 173,1 milliónál, de kissé elmaradt a második negyedévi 209,1 milliótól. Az üzemi eredmény 473 millió euró. A pénzintézet megerősítette, egész évre az adózott eredmény legalább 20 százalékos, jövőre 25 százalékos növekedésére számít.

Az első kilenc hónapban az adózott eredmény kisebbségi részesedések nélkül, 649,3 millió euró, 27,6 százalékkal volt több a tavalyi első kilenchavi 508,8 milliónál. A lassulást a korábbi terjeszkedések egyszeri hatásának csökkenése okozza.

Az Erste Bank Ausztria mellett Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában, Horvátországban, Szerbiában működik, összesen 15,3 millió ügyféllel, ami a bank szerint a piacnak átlagosan több mint 20 százalékát jelenti a fenti országokban. (mti/apa/die presse)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS