2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

180 millió dolláros Világbank-hitel út- és vasútfejlesztésre

2006. november 27. 18:38, utolsó frissítés: 18:38

A Világbank 180 millió dolláros kölcsönnel segíti Romániában az út- és vasútfejlesztést. A hétfőn aláírt megállapodás szerint az alap az infrastruktúra-fejlesztés gyorsításának sürgős szükségét támogatja a termelékenység és gazdasági növekedés érdekében. A terv célja a szállítási költségek csökkentése az út- és vasúthálózatban az EU-csatlakozás első évében, mivel a hazai szállítási hálózat nagyon elmaradott az uniós országokéhoz képest.

Hat éven belül mintegy 1200 kilométer autópálya áll majd rendelkezésre Romániában – jelentette ki a közlekedési és építésügyi miniszter korábban egy interjúban. Ezen kívül még 3000 kilométer autóút helyreállítását is tervezik a szakhatóságok.

Idén az első nyolc hónapban kissé kevesebb volt az államháztartás többlete, mint az első hét hónapban, és az év hátralevő részében hiány keletkezhet a kormány tervezett, nagyszabású infrastrukturális beruházásai miatt. Az első nyolc hónapban a hazai össztermék 1,6 százaléka volt a többlet, az első héthavi 1,7 százalék után. Az év végére azonban már a GDP 2,5 százalékát kitevő hiányt várnak. (mti/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS