2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bűnvádi eljárás indul Nagy Zsolt és Codruţ Şereş ellen?

2006. december 06. 10:24, utolsó frissítés: 11:45

Laura Codruţa Kövesi főügyész két kormánytag, az ipari és kereskedelmi tárcát vezető, Codruţ Şereş, valamint Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter ellen kért egy elnöki bizottságtól bűnvádi eljárást nemzeti érdekek megsértése címén - közölte kedden este a főügyészség szóvivője.

Nagy Zsoltot egyelőre nem sikerült elérnünk. A miniszter kabinetfőnöke, Porcsalmi Bálint lapunknak elmondta, hogy megdöbbenéssel értesültek az ügyről, annál is inkább, hogy hivatalos értesítés nem érkezett az eljárásról. Ők minderről sajtónyilatkozatok révén szereztek tudomást.

Korábban Nagy Zsolt blogjában arról írt az ún. Donciu-ügy kapcsán, hogy "hogyan tudná egy ember veszélyeztetni az állam biztonságát, ha nem fért hozzá titkos dokumentumokhoz…Vajon mit árult el? Irreális dolgok történnek, mindenki össze-vissza beszél, hivatalos nyilatkozatok hiányában a történet mesés jelleget ölt.

Az ügyészségnek mintha nem lenne hivatalos kommunikációs csatornája, egyetlen egy hivatalos információt sem kaptunk tőlük, a múlt szerdán kiadott sajtóközleményen kívül. Lassan bevett módszer lesz a sajtónak kiszivárogtatott, elejtett értesülésekre építeni. Így a félinformációk jó táptalajt nyújtanak a ködösítésnek, amit mi már értelmezésként kapunk meg.

A Távközlési és Informatikai Minisztériumban nem folyik magánosítás. Csak a tanácsadók kiválasztása történik a felügyeletünk alatt. Nincsenek kifizetések, az eddig megkötött szerződéseket pedig kormányülésen fogadták el."

Şereş egyébként már távozott a kormányból, miután a Konzervatív Párt a hét végén bejelentette, hogy kilép a kabinetből. Elemzők szerint a PC döntésének előzményeihez tartozhat a múlt héten kitört privatizációs "kémbotrány", amelybe Şereş minisztériuma is belekeveredett. (hírszerk./mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS