2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kisebbségi törvény karácsonyra?

2006. december 12. 11:03, utolsó frissítés: 11:03

A kisebbségi törvény egyik abból a három törvényből, amely a liberális-demokrata pártszövetség prioritásait jelentik – derült ki a D. A. Szövetség tegnapi vezetőségi ülésén. A PNL és PD képviselői tegnap este abban állapodtak meg, hogy a szenátusi és képviselőházi ünnepi szünet előtt el kell fogadni e három törvényt. A kisebbségek jogállásáról szóló jogszabálytervezet mellett az egyházak státusáról szóló törvény és az európai parlamenti választások jogszabálya szerepel.

„Meg kell sürgetni a kisebbségi törvény elfogadását, egy olyan módozatban, amely ne mondjon ellen az alkotmány előírásainak. Végül is ezt a törvényt kéri tőlünk az Európai Unió is” – jelentette ki az esti tárgyalásokat követően Cristian Rădulescu, a PD képviselőházi frakcióvezetője.

Mint ismeretes, a kisebbségi törvény az alapfokon, véleményezésre megkeresett három képviselőházi bizottságnál akadt el, a jogi, emberi jogi és oktatási bizottságok képviselőinek ugyanis közel egy év alatt alig néhány cikkelyt sikerült elfogadniuk. (realitatea tv, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS