2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Erste Bank kivásárolta a BCR alkalmazottait

2006. december 12. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

Az osztrák Erste Bank 69,11 százalékra növelte részesedését a Román Kereskedelmi Bankban (BCR). Az Erste a BCR alkalmazottainak tett ajánlatot a pénzintézet náluk lévő 8 százalékára, és ennek nyomán a bank 7,23 százalékát szerezte meg a tavalyi privatizációban kapott 61,88 százalékon felül – jelentették be a bank illetékesei.

Az alkalmazotti részvények egyharmadát részvényenként 6,50 euróért, összesen 130 millió euróért vette meg az Erste Bank. További kétharmadukért 6/1 arányban saját, azaz Erste Bank-részvényt adott az alkalmazottaknak, 2 százalékos tőkeemelésből. A BCR-dolgozók egy éven belül eladhatják új Erste Bank-részvényeiket az Erste Banknak úgy, hogy a bank köteles megvásárolni e részvényeit; keddig az érintett alkalmazottak már a kapott Erste Bank-részvényeik 34 százalékát készpénzre váltották.

Ezzel - illetve ennek ellenére - az Erste Bank összes alkalmazottja tulajdonában lévő sajátrészvény állomány elérte az Erste Bank alaptőkéjének a 3 százalékát, 1,5 százalék a kelet-európai alkalmazottak tulajdonában. Az Erste Bank hosszabb távon 5 százalékos dolgozói részesedést tervez átfogóan. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS