2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beidézték a rendőrségre Hantzot és Kovácsot

2006. december 12. 14:21, utolsó frissítés: 15:21

Ma délelőtt a kolozsvári rendőrségen fogalmazta meg álláspontját Hantz Péter és Kovács Lehel az ellenük rongálás gyanújával tett feljelentés kapcsán. A Bolyai Kezdeményező Bizottság aktivistái ügyvédjük, Somai László jelenlétében arról nyilatkoztak, hogy nem nyilatkoznak az ügyről. Hantz Péter a BKB nevében két hete próbált meg magyar felirarokat kihelyezni Babeş-Bolyai három épületében, az eset után az egyetem a rendőrséghez fordult.

Az ügyvéd kérdésünkre elmondta, jelenleg egészen pontosan azt sem tudni, a feljelentést az egyetem, vagy a rektor kezdeményezte. A múlt héten kézbesített idézésekben a rendőrség nem tartotta be a perrendtartás előírásait, ám végül telefonos egyeztetés után megegyeztek az iratcsomóért felelős rendőrrel, hogy jegyzőkönyvben rögzítik: nem nyilatkoznak.

Az is kérdéses, ki állapítja meg, hogy valóban rongálás történt-e két héttel ezelőtt. Somai László érdeklődésére, hogy mekkora az állítólagos kár, az ügyben illetékes rendőrtiszt nem tudott egyértelmű választ adni: annyit közölt, valószínűleg az egyetem felméri a helyzetet, és majd benyújtja a kártérítési igénylést.

A labda most a feljelentők térfelén van – ha valóban bebizonyosodik, hogy rongálás történt, akkor indulhat csupán eljárás Hantz és Kovács ellen. Kovács Lehel korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, a feljelentés ténye azért is érthetetlen, mert ő nem volt jelen a kérdéses akción. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS