2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén többen vakációztak külföldön, kevesebben itthon

2006. december 15. 14:47, utolsó frissítés: 15:14

Látványosan nőtt 2006-ban a vakációjukat, szabadságukat külföldön eltöltő romániai turisták száma – derült ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.

Az év első kilenc hónapjában a külföldre turistaként utazó romániaiak száma meghaladta a 392 ezret, míg tavaly egész évben ez a szám csupán 291 ezer volt.
A statisztikusok az utazási irodák adatbázisaival dolgoztak. Az idei adat év végéig becsléseik szerint eléri az 500 ezret: ennyi lesz 2006-ban a külföldön vakációzó – és az utazási irodák szolgálatait igénybe vevő – romániaiak száma.

Ezzel párhuzamosan idén az itthon nyaraló belföldi turisták száma visszaesett. A trend, miszerint a hazai turisztikai létesítmények drága, de kevésbé jó színvonalú szolgáltatásai helyett a romániaiak inkább a külföldet választják, az előrejelzések szerint folytatódik. A belföldi turizmus legoptimistább becslések szerint is stagnálni fog 2007-ben. Bevételnövekedésre csupán azon gyógyfürdők számíthatnak, amelyek képesek kiszolgálni az igényes turisták egyre növekedő tömegeit. (gândul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS