2019. november 20. szerdaJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Árulásért és kémkedésért indult büntetőjogi vizsgálat Codruţ Şereş ellen

2006. december 21. 17:07, utolsó frissítés: 2006. december 22. 08:52

Árulásért és kémkedésért indult büntetőjogi vizsgálat Codruţ Şereş volt gazdasági minisztert a stratégiai privatizálások ügyében. Az ügyét kivizsgáló ügyészek szerint ugyanis a konzervatív párti politikus tárcavezetői időszaka alatt titkos információkat szivárogtatott ki, azaz Stamen Stanchev hálózatának az érdekeit szolgálta ki több esetben is. Példaként az Alro Slatina esetet említik meg, amikor is a vádpontok szerint a kedvező privatizáció mellett olcsó energiát is biztosított Şereş Stanchevéknek.

Továbbá a gazdasági tárca egyik igazgatóját, Roxana Iacobot azzal gyanúsítják, hogy ő képviselte Şereşt a Stanchevvel való kapcsolattartás folyamatában.

Az ügyészségről kijövet a volt miniszter higgadtan közölte az ellene felhozottakat, de nem kommentálta azt. Ám amikor megérkezett az ügyészségre úgy nyilatkozott: „Gyanúsítottként hívtak be. A dolgok több mint evidensek. Médiabotrányról van szó, arról, hogyan folynak a harcok ebben az országbn. Sajnos, a fiatal politikusokkal harcolnak”. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS