2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégsem privatizálják a CEC-et?

2006. december 22. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Ma reggelig kellett benyújtania a National Bank of Greece görög kereskedelmi banknak és a magyarországi OTP Banknak a javított kötelező érvényű ajánlatot a Takarék- és Letéti Pénztár (CEC) többségi, 69,9 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására. Azonban az OTP. nem adott be javított ajánlatot a határidőre - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A bejelentést követően pedig Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter, a CEC magánosításával megbízott bizottság elnöke közölte: még a mai nap folyamán javasolni fogja a kormánynak, hogy miután csak egyetlen pályázó maradt, ne adják el a takarékpénztárt.

Az OTP-sek egyébként azzal indokolják döntésüket, hogy az OTP Bank Románia fejlesztésére már eddig is jelentős pénzügyi és humán erőforrást koncentrált. „Az OTP romániai fiókja organikus fejlődése dinamikus, a termék- és szolgáltatás-fejlesztés folyamatos, a piaci részesedés nő, a bankfiókhálózat bővül. Az OTP Bank mint tulajdonos elkötelezett abban, hogy komplex, korszerű szolgáltatásokat nyújtson a magánszemélyeknek, vállalatoknak és önkormányzatoknak Romániában” – áll a közleményben. (hotnews, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS