2019. aug. 24. szombatBertalan
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra sem hagyhatja el az országot Hayssam felesége és hét gyermeke

2006. december 27. 16:17, utolsó frissítés: 16:18

Nem repülhetett el ma reggel Isztambulba az Otopeni reptérről Omar Hayssam szíriai származású üzletember családja. A határrendészet közleménye szerint nem voltak rendben a család iratai. A terrorista jellegű összeesküvéssel vádolt üzletember felesége és hét gyermeke egyszer már megpróbált távozni az országból.

A határrendészet azt közölte: Adela Hayssamnak ugyan volt birtokában olyan jegyzőnél hitelesített felhatalmazás, mely szerint egyedül ő visel felelősséget a gyermekért, de az okirat nem volt rendben.

A felhatalmazás Hayssam küldte egy hónappal ezelőtt Libanonból, az iraton rajta volt Románia bejrúti nagykövetségének pecsétje. A határrendészet szerint viszont az irat egy arab-angol-román nyelvű űrlap, amelyet Hayssam nem a szíriai vagy a libanoni román követségi illetékes előtt írt alá, így tehát semmis. Mivel az üzletembert az Interpol körözi, nem valószínű, hogy bármely román követségen megjelenne. Hayssam két gyermeke augusztusban pont azért nem távozhatott az országból, mert nem rendelkeztek felhatalmazással mindkét szülő részéről. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS