2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kényszerprostitúció: kiszolgáltatottak a romániai nők

2006. december 27. 16:41, utolsó frissítés: 16:41

Egy húszéves lány történetére hivatkozva arról ír a The Scotsman skóciai napilap, hogy nem igazán szorult vissza az embercsempészet Romániában és Bulgáriában. A riportalany, Anca elmondása szerint azt hitte, csak a nézettségnövelés miatt közölnek a nyugati híradók prostituáltnak eladott romániai nőkről szóló riportokat. A lány akkor került csapdába, mikor egy barátnője biztatására konyhai munkára távozott Németországba.

Itt kiderült, barátnőjét már korábban prostitúcióra kényszerítették, és csak úgy menekülhetett meg, ha maga helyett még két lányt ad át az emberkereskedőknek. Anca elmondása szerint egy Hamburg melletti városban vették el tőle erőszakkal az útlevelét, három hónapig tartott, míg meg tudott szökni.

Noha Románia és Bulgária erőfeszítéseket tesz az embercsempészet visszaszorítására, írja a Scotsman, a két ország még mindig aközött a 11 állam között szerepel, ahol világszerte a legerősebb ez a maffia-üzletág. A napilap itt olyan elemzőket idéz, akik szerint a csatlakozás után könnyebben átjárható határok még inkább kiszolgáltatottá teszik a romániai és a bulgáriai nőket. Az sem mellékes szempont, hogy az afganisztáni drogtermelés 80%-a e két országon kerül Európába – írja a napilap. (realitatea/the scotsman)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS