2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét kormányátalakítást sürgetnek a demokraták

2007. január 08. 16:50, utolsó frissítés: 16:52

Ismét kormányátalakítást követelnek a demokrata pártiak: ezúttal azt szeretnék, ha legtöbb 15-17 miniszter maradna a kabinetben. Emil Boc PD-elnök mai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, le kell mondani a megbízott miniszterekről és a miniszterelnök-helyettesekről egyaránt. Mint ismeretes, jelenleg a megbízott miniszterek között két RMDSZ-es is van: Winkler Gyula kereskedelmi ügyekkel megbízott tárcavezető és Borbély László területrendezési és középítkezési megbízott miniszter. Továbbá az egyetlen tisztségben levő kormányfőhelyettes Markó Béla.

A kolozsvári polgármester elmondta, a kormány átalakítása Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnökre hárul, a kormányfőnek kell mielőbb ismertetnie az új összetételt a parlamenttel is. Tăriceanu egyelőre még válaszolt sem a szociáldemokraták fenyegetésére, sem Boc felvetésére.

Markó Béla RMDSZ-elnök támogatja ugyan a kormányátalakítást, ám szerinte ennek feltétele kell hogy legyen, hogy a jelenlegi megbízott miniszterek teljes jogú tárcavezetőkké váljanak. Mint hangsúlyozta, a két RMDSZ-es megbízott miniszter nagyon jól teljesített, megérdemelnék a miniszteri tisztséget. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS