2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lakásépítési támogatást kaphatnak a fiatalok

2007. január 09. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Aláírta tegnap Traian Băsescu államfő azt a törvényt, amelynek értelmében állami támogatást kapnak azok a fiatalok, akik lakást építenek. A jogszabály szerint a támogatás értéke a ház építési költségeinek a 20 százalékát teszi ki, ám nem haladhatja meg a 10 ezer eurót. A ház értékének a meghatározásakor azonban nem veszik figyelembe a gazdasági épületek és garázsok építési költségeit.

Minden 35 év alatti fiatal jogosult erre a támogatásra, viszont csakis abban az esetben, ha bizonyítani tudja, hogy a telek, amelyre építkezni szeretne a tulajdonában van, illetve nincs a birtokában nagyobb ingatlan, mint egy garzonlakás. A támogatás igénylőinek a helyi tanácsokhoz kell fordulniuk, és alkalmazniuk kell egy építkezési céget – derül ki a törvényből.

A támogatás ugyanakkor nem csupán a fiataloknak jár, igényelhetik az árvízkárosultak, és az egykori tulajdonosaiknak visszaszolgáltatott ingatlanok bérlői is.

Az Antena3 hírcsatorna tudósításából viszont arra derül fény, hogy nincs ok túlzott örömre. Az állam által nyújtott 10 ezer euró ugyanis még a jelzáloghitel előlegének sem elegendő. Továbbá az állam csakis a lakás felépítése után utalja át a pénzösszeget. (hírszerk., antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS