2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Rompetrol is érdeklődik a legnagyobb szerb olajtársaság iránt

2007. január 10. 10:37, utolsó frissítés: 10:37

A Nine o'Clock internetes újság értesülései szerint a Rompetrol is érdeklődik a legnagyobb szerb olajtársaság, a NIS (Nafta Industrija Srbije) privatizációja iránt. Mint kiderül, a szerb privatizációs szervezethez be is nyújtották már a szándéknyilatkozatukat.

A szerb NIS az utolsó állami irányítás alatt lévő olajtársaság Délkelet-Európában, így a verseny várhatóan nagy lehet. Nem csoda tehát, ha a tenderen való indulást természetesnek tartotta a MOL, az OMV és a Hellenic Petroleum menedzsmentje. A PKN Orlen vezetői pedig az elmúlt héten jelentették be, hogy indulni kívánnak a NIS privatizációs tenderén annak ellenére, hogy a lengyel társaság a Mazeikiu Nafta litván finomító megszerzésével alaposan kiköltekezte magát.

A szerb kormány korábbi tájékoztatása szerint egy 25%-os részvénycsomagot adna el stratégiai befektetőnek a privatizáció első körében, amelyért cserében mintegy 250 millió eurós bevételt szeretne realizálni. Most azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az új tulajdonos akár egy 37%-os pakettet is megszerezhet mintegy 370 millió euró ellenében. (nine o'clock, tőzsdefórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS