2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nőtt a Romaero Băneasa repülőgépgyár forgalma

2007. január 12. 11:01, utolsó frissítés: 11:01

A Romaero Băneasa Co. a folyó pénzügyi éve első kilenc hónapjában 43,6 millió lej forgalmat bonyolított, szemben az előző év azonos periódusában elért 32,6 millió lej forgalommal. A Romaero és az olasz Alenia Aeronautica nemrégiben írt alá kooperációs szerződést repülőgép részegységek közös gyártásáról. A Romaero ennek értelmében ATR 42 és ATR 72 típusú gépekhez szállít majd törzs szekciókat az Aleniának. Az öt éves futamidejű szerződés értéke a becslések szerint meghaladja a 10 millió eurót.

A Romaero repülőgépek gyártásával, részegységek és alkatrészek beszállításával, valamint karbantartással és javítással foglalkozik. Beszállítói kapcsolatban áll a Boeing, az Israel Aircraft, a Bombardier, valamint az Airbus cégekkel.

A vállalat többségi, 72,9 százalékos tulajdonrésze a román gazdasági és kereskedelmi minisztérium kezében van, a Financial Investment Company (SIF) Muntenia pénzügyi befektető társaság pedig 25,8 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A fennmaradó rész magánszemélyek birtokában van. A minisztérium eladásra szánja teljes pakettjét. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS