2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Költöztetik a kolozsvári Ószert

2007. január 12. 11:59, utolsó frissítés: 11:59

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal közleménye szerint az ócskapiac (Ószer)január 20-tól már új helyén, a Hunedoarei utca bal oldalán, a Grigore Ignat és a Munka út közötti bekötőszakaszon üzemel. Az intézkedésre azt követően kerül sor, hogy az ócskapiac környékén lakók több alkalommal panaszkodtak a kirakodás miatti kellemetlenségekre – számol be mai lapszámában a Szabadság című napilap.

Mint kiderül, ezentúl az alkalmi árusok ezen a területen forgalmazhatják portékáikat, de csak szombatonként. Szintén ezen a helyen árulhatnak fűrészárut is. A polgármesteri hivatal megbízottjai a helyszínen nyugta ellenében veszik be az erre a tevékenységre kiszabott illetéket.

Akik január 20-a után a régi ószer helyén próbálnak kereskedelmi tevékenységet folytatni, az 1990/12-es számú törvény és az 1998/311-es számú helyi tanácsi határozata értelmében, 300 – 500 lejes bírságra és az áru elkobzására számíthatnak.

A közszállítási vállalat minden szombaton biztosítja az odautazást, meghosszabbítva a 100-as és 102-es villamosok útvonalát még egy megállóval. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS