2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

BBTE: mégiscsak jelöl rektorhelyetteseket a magyar tagozat

2007. január 12. 15:01, utolsó frissítés: 22:31

A BBTE magyar tagozatvezetőinek tanácsa tegnap úgy döntött, hogy az egyetem magyar tagozata nem maradhat tovább irányítás és felső szintű képviselet nélkül.

Bár sarkalatos kérdésekben nem sikerült kiegyezni az intézet román vezetőségével, egy héten belül megtalálják Salat Levente utódját, és magyar tagozatvezető rektorhelyettest jelölnek – áll Magyari Tivadar szóvivő közleményében.

Korábban Salat Levente és Nagy László lemondása után a testület úgy döntött: nem jelölnek új személyeket a rektorhelyettesi tisztségekre addig, amíg az egyetem vezetősége részéről nem tapasztalnak pozitív viszonyulást a feliratok, a két kirúgott adjunktus illetve a magyar tagozat működési szabályzata ügyében.

A tagozatvezetői tanács tegnapi ülésén elhangzott az az érv, hogy ezekben a hetekben fontos döntések születnek a szakok jövőbeli alakulásáról, főleg a magiszteri képzés területén, és ezekből a döntésekből a magyar tagozat nem maradhat ki. A politizálódott problémákon kívül egy sor szakmai problémáról kellene értekezni és dönteni.

Ezt a véleményt mintegy huszonötön támogatták; a kisebbségi véleményt megfogalmazó 3-4 professzor szerint továbbra sem kellene tagozatvezető rektorhelyettest jelölni, ameddig a vitás kérdésekben nincs előrelépés.

További fejlemény, hogy a tagozatvezetők tanácsa a tagozat szabályzattervezete vitájának végére ért, és egyhangúlag elfogadta ennek szövegét. A szabályzattervezet a szenátus elé kerül, és elfogadása esetén a magyar tagozat működési-szervezési kereteit rendezné. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS