2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Indiai és ukrajnai vállalat is érdeklődik a craiovai autógyár iránt

2007. január 15. 16:07, utolsó frissítés: 16:07

Az indiai Tata csoport a néhai dél-koreai Daewoo járműipari csoport rcraioavi üzemének a megvételére készül. Egyes informmációk szerint a Tata már meg is kezdte a Daewoo Romania-nál vizsgálatait.

pari szakértők szerint ha a kettes számú indiai autógyártó, a Tata globális növekedési álmokat dédelget, akkor jó helyen próbálkozik Craiován, mivel a Daewoo üzeme évi 100 ezer gépkocsi és 150 ezer motorblokk gyártására képes kapacitásai alapján.

A Tata már megvette korábban a Nissan dél-afrikai gyártóüzemét, tavaly pedig rátette a kezét a Daewoo haszonjárműveket gyártó egységére, a Daewoo Commercial Vehicles-re, több mint 100 millió dollárt fizetve érte.

Ugyanakkor miután tárgyalt ma Traian Băsescu államfővel, Viktor Juscsenko ukrán államfő sajtótájékoztatón jelentette be: országa megvásárolná a craiovai üzemet.

A ZAZ, vagyis a legnagyobb ukrajnai autógyártó is 2001-ig a Daewoo csoport tagja volt, ám azóta az UkrAVTO csoport tulajdonába került át, amely pedig a lengyel FSO többségi tulajdonában van. (mti, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS