2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együtt marad kormányon a PD és a PNL

2007. január 19. 12:56, utolsó frissítés: 12:58

A cédula-botránnyal foglalkozó, többórás tanácskozás után a liberális párt (PNL) vezető testületei teljes támogatásukról biztosították Tăriceanu kormányfőt. A kiadott nyilatkozatok szerint a liberálisok azt remélik, a koalíciós társ PD "kellő érettségről" tesz tanúbizonyságot, és nem hagyja, hogy a két párt szövetsége "manőverek színpadává" váljon.

A botrányért egyedül Băsescu elnök a felelős, aki liberális értelmezés szerint saját befolyása alá akarja begyűrni a kormányt. Varujan Vosganian pártszóvivő közölte: felkérik az elnököt, közvetítőként lépjen fel a politikai életben, és törődjön többet a Romániáról külföldön kirajzolódó képpel a saját imázsa helyett.

A Demokrata Párt élesen elítéli az igazságszolgáltatás befolyására tett kísérleteket, és teljes mértékben támogatja Băsescu fellépését – nyilatkozta Emil Boc pártelnök, aki szerint a kormányfői cédula azt jelzi, hogy a kormányfő folyamatosan erkölcstelen módon próbál támogatást nyújtani Dinu Patricu üzletembernek.

"Nem tudjuk és nem is hisszük, hogy befolyással való üzérkedésről van szó, de ez a tett egészen biztosan ellentétes a hatalmi ágak szétválasztásának elvével. A kormányból való kivonulás gondolatán nem a Demokrata Pártnak kell tépelődnie, hanem Tăriceanu kormányfőnek, mert ő írta azt a cédulát" – nyilatkozta Boc. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS