2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Összefog az állam- és a kormányfő leváltására Geoană, Vadim Tudor és Voiculescu?

2007. január 19. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

Lépéseket tesz Băsescu elnök felfüggesztése érdekében a PSD, a szociáldemokraták egyúttal lemondásra akarják kényszeríteni Tăriceanu kormányfőt. A PSD álláspontja szerint az egész válságért Băsescu a felelős.

Mindebben a Nagy-Románia Párt támogatja az alakulatot. Vadim Tudor pártelnök közlése szerint sürgősen előrehozott parlamenti- és elnökválasztást kell kiírni, és Băsescu-nak bíróság előtt kell felelnie tetteiért. "Ők [Băsescu és Tăriceanu] együtt kerültek hatalomra, együtt hibáztak, és nyilvánvalóan együtt kell megbukniuk" – jelentette ki Vadim Tudor, aki szerint az állam- és a kormányfő "olyan érdekcsoportok túszai, melyek módszeresen kifosztják Romániát".

A kormányból kivált Konzervatív Párt elnöke, Dan Voiculescu eközben bejelentette: tárgyalt Mircea Geoană-val, a PSD elnökével. Voiculescu közölte: amennyiben a PSD bizalmatlansági indítványa megalapozott, a PC tétovázás nélkül megszavazza. A pártvezető azt is elárulta, a jövő héten a PNL küldöttségével is tárgyalni fog.

A demokraták szerint viszont Băsescu elnök felfüggesztése valószínűleg nem jön össze a PSD-nek: ennek ügyrendi akadályai vannak, áll a párt közleményében. (hotnews, mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS