2018. december 19. szerdaViola
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

România Liberă: a magyar vámosok nem ismerik el, hogy még a szalonnát is ellenőrizték

2007. január 19. 14:36, utolsó frissítés: 14:36

A magyar vámosok továbbra is "fújják a magukét", és nem ismerik el, hogy még a szalonnát is ellenőrizték - ezzel a címmel ismerteti a România Liberă napilap pénteki számában a magyar Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokának álláspontját a román-magyar határon végzett ellenőrzésekről.

A cikk írója megállapítja, hogy a magyar hatóságokat "felingerelték" a lapban közölt írások arról, hogy a magyar vámosok január elseje után szigorúan ellenőrizték belépéskor a román állampolgárokat. A lap ismerteti Nagy Jánosnak, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokának a lap főszerkesztőjéhez intézett levelét, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága (VPOPDARP) által csütörtökön Nagylakon tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

Utóbbin Márkus András, a VPOPDARP parancsnoka elmondta: magyar ellenőrzés miatt senkinek sem kellett várakoznia a belépéshez az elmúlt 17 napban, és nincs tudomása róla, hogy kollégái bárkitől is élelmiszert vettek volna el. Ha kiderül, hogy mégis, akkor azt a vámost felelősségre fogják vonni.

A România Liberă közli, hogy állításainak bizonyítása érdekében DVD-felvételt juttat el a magyar hatóságokhoz, ez pedig olyan állampolgárok panaszait tartalmazza, akiknek csomagjában "nem csak a dohánymennyiséget ellenőrizték". A lap két román állampolgárságú utast is idéz, az egyikük arra panaszkodik, hogy a csomagjában talált pálinka és élelmiszer miatt kellett visszafordulnia a határról, a másik pedig az ellenőrzés lassúságát veti a magyar vámosok szemére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS