2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyari Tivadart jelölték BBTE-rektorhelyettesnek

2007. január 19. 15:58, utolsó frissítés: 16:04

Magyari Tivadart jelöli a BBTE magyar tagozatvezetőinek tanácsa az egyetem magyar tagozatvezető rektorhelyettesének a november végén lemondott Salat Levente helyébe. A másik prorektori pozíció betöltésére még várni kell.

A tanács péntek déli ülésen 3 tartózkodással szavazata meg Magyari jelölését. A rektorhelyettes-jelöltet jóvá kell hagynia a BBTE szenátusának is.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kitűnik, Magyari a továbbra is megoldatlan és megválaszolatlan problémákat napirenden tartja, ugyanakkor a tagozatot a háttérbe szorult, halaszthatatlan szakmai tennivalók felé is fordítja. Szerinte a politizálódott és krónikussá vált kérdések továbbra is sarkalatosak, de egy személyben ezek megoldásáért nem vállalhat felelőséget.

A jelölt az egy év múlva esedékes egyetemi választásokig technokrata csapatmunkát tervez. A sajtóval teljesen új, napi kapcsolatra törekszik, a nyilvánosság előtt nyílt, mindenről tájékoztató, mozgalmas, határozott magyar tagozatot képzel el.

Dr. Magyari Tivadar 39 éves, kolozsvári születésű szociológus, maga is a BBTE-n tanult. Tizenhat éve dolgozik az egyetemen, a társadalomkutatási módszerekkel és a médiatudománnyal kapcsolatos tárgyakat tanítja.

Hat éve a Szociológia Tanszék magyar tagozatának felelőse, két éve a Szociológia és Szociálismunkás Kar magyar ügyekkel foglalkozó dékánhelyettese. A kilencvenes években újságíróként és lapszerkesztőként is dolgozott, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének igazgatótanácsi tagja is volt. A két eddigi magyar rektorhelyettes lemondása után az ideiglenes ügyvivő bizottság tagja volt, ennek szóvivője. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS