2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Arad polgármestere szerint a magyarok brüsszeli figyelmeztetést kaptak a románok szigorú vámellenőrzése miatt

2007. január 20. 15:48, utolsó frissítés: 15:48

Brüsszel figyelmeztette Magyarországot a január 1-je után román állampolgárokkal szemben alkalmazott szigorú vámellenőrzés miatt - állítja Gheorghe Falca, Arad polgármestere, akit az ügyet kirobbantó România Liberă napilap szombati száma idézett.

A lap újabb terjedelmes írást közölt a témáról azzal a címmel, hogy A szalonna próbára teszi a román-magyar barátságot. Az írás jelentős része a lap internetes olvasóinak az ügy kapcsán tett hozzászólásait tartalmazza, de egy rövidebb keretes írásban Gheorghe Falca aradi polgármestert is idézik.

Az elöljáró közölte, hogy több panaszt összegyűjtött azoktól, akiktől január elején magyar vámosok állítólag élelmiszert vettek el, és ennek alapján "dokumentumot" juttatott el Brüsszelbe. Ebben - a România Liberă szerint - a polgármester jelezte, hogy a magyar vámosok megszegik az uniós törvényeket. Falca szerint Brüsszel "azonnal közbelépett", és figyelmeztette a magyar hatóságokat.

A România Liberă január 8-án írt arról, hogy Nagylaknál a magyar vámosok állítólag kidobatták a román utazók autójában talált élelmiszereket. A magyar vámhatóságoknak azonban nincs tudomásuk arról, hogy bárkitől is élelmiszert vettek volna el. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS