2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma döntenek a liberálisokkal való viszonyról a demokraták

2007. január 22. 11:28, utolsó frissítés: 11:28

A Demokrata Párt (PD) mai igazgatótanácsi ülésén várhatóan a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) való viszonyról fognak dönteni – számol be a Newsin. A hírügynökség elemzéséből kiderül, a demokratáknak meg kellene felelniük az elvárásoknak, s a hosszas nyilatkozatháborút követően végre tisztázniuk kellene a viszonyt a liberálisokkal.

Bár felmerült, a cikk szerzője teljesen kizárja azt a lehetőséget, hogy az Emil Boc vezette alakulat kilépjen a kormányból vagy felbontsa a D. A. Szövetség protokollumát. Szerinte ugyanis az alakulaton belül csupán egy kisebbség hangoztatja ezt a verziót, a többieknek annál többet érnek a funkciók, hogy csupán a Călin Popescu-Tăriceanu kormányfővel folytatott háborúskodás miatt feladnák azt.

Az elemzés szerint viszont fennáll annak a lehetősége, hogy a demokraták ideiglenesen felfüggesztik a liberális-demokrata együttműködésről szóló megállapodást vagy pedig sokkal erőteljesebben fognak együttműködni a Theodor Stolojan vezette Liberális Demokrata Párttal (PLD). (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS