2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Roland Berger tanácsadó készíti elő a privatizációra a postát

2007. január 24. 16:57, utolsó frissítés: 16:57

Aláírta a Informatikai és Távközlési Minisztérium a szerződést a posta privatizációját megelőző átalakítási folyamat tanácsadójával a szerződést. Az 1,8 millió eurós díjú megbízást, több pályázó közül a Roland Berger nyerte meg. A tanácsadó cég számára ez az üzlet Romániában a top 10 között van.

A feladat az állami kézben levő postavállalat átalakítása az unió szabályozásának és gyakorlatának megfelelően, oly módon, hogy a cégérték maximalizálásával elindulhasson a privatizációs folyamat. A restrukturálást az előzetes tervek szerint 18 hónap alatt, két fázisban hajtják végre.

Nagy Zsolt tárcavezető azt várja a kiválasztott tanácsadótól, hogy több forgatókönyvet dolgozzon ki a postatársaság átszervezésére, mindegyik esetében bemutatva az előnyöket és hátrányokat. Az első fázisban kidolgozott átalakítási stratégia a második fázis során valósul meg, a tanácsadó cég szerepe ezen időszak alatt a minisztérium és a cégmenedzsment támogatása a kitűzött célok elérésében.

A Roland Berger a szerződés megszerzéséért olyan neves cégekkel versenyezett, mint a Bearing Point, ING, McKinsey és az Ernst & Young, CAIB Corporate és NM Rothschild & Sons cégekből alakult konzorcium. (menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS