2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

BKB: ne várjanak júliusig a feliratokkal!

2007. január 24. 18:10, utolsó frissítés: 18:10

A BKB üdvözli a román külügyminiszter azon bejelentését, hogy a BBTE falaira fölkerülnek a többnyelvű feliratok -áll a ma kiadott közleményben. Mindazonáltal érthetetlennek tartja, hogy miért kell a kivitelezéssel júliusig várni, mikor az összes szükséges fordítás elkészült, és számos feliratot mar le is gyártottak.

Mihai-Răzvan Ungureanu külügyminiszter a napokban levélben tájékoztatta Göncz Kinga magyar külügyminisztert arról, hogy idén július 1-jén lép hatályba a Babeş-Bolyai Egyetem szenátusának az a határozata, amely alapján magyar nyelvű táblákat lehet elhelyezni az intézetben.

„Úgy gondoljuk, hogy a távoli határidő megkérdőjelezi a szándék őszinteségét, és sokkal inkább egy elodázó lépéssel állunk szemben. A külügyminiszter úr téved, mikor azt állítja, hogy az eredeti határozat is 2007. július 1-jét jelöli meg határidőként. A BBTE igazgatótanácsának 13.405/24.10.2005-ös határozata 2006. január 10-et jelöli meg a többnyelvű feliratok elhelyezésének határidejéül.” - állítják.

Ami a tagozatvezetők tanácsának azon döntését illeti, hogy mégis betöltik a magyar rektorhelyettesi tisztségeket, ezt a BKB az erdélyi magyarság hosszú távú érdekei elárulásának tekinti. A BKB meggyőződése, hogy azok az oktatók, akik a korábbi konszenzusos megegyezés ellenében vállalták a rektorhelyettesi tisztségeket, nem fogják kitölteni mandátumukat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS