2020. június 2. keddKármen, Anita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jóváhagyták Románia beruházás-támogatási térképét

2007. január 25. 10:32, utolsó frissítés: 12:06

Az Európai Bizottság szerdán jóváhagyta Románia, Bulgária és Ciprus "segélytérképét". A térkép azokat a térségeket, körzeteket szabályozza, ahol az illető ország kormánya állami támogatást adhat a magánberuházásokhoz 2007 és 2013 között.

A döntés értelmében Románia egész területe térségi állami támogatásra jogosult a magánberuházásokhoz, mégpedig a beruházás elszámolható költségéhez képest az EU-ban lehetséges, maximálisan 50 százalékos támogatás erejéig, kivéve Bukarest körzetét, ahol az állami támogatás legföljebb 40 százalékos lehet.

Az EU szabályai szerint olyan térségekben lehet állami támogatást adni a magánberuházásokhoz, ahol az egy főre jutó GDP kisebb az EU átlag 75 százalékánál, és a legmagasabb támogatásintenzitás - 50 százalék - ott lehetséges, ahol az egy főre jutó GDP az EU-átlag 45 százalékát sem éri el.

A támogatás intenzitása alapesetben az 50 millió eurós elszámolható költségnél nagyobb beruházásokra vonatkozik. Az 50 millió eurót el nem érő beruházásokhoz az alapesetnél 10 százalékponttal nagyobb támogatás adható közepes vállalkozásoknak, illetve 20 százalékponttal nagyobb támogatás kisvállalatoknak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS