2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szász Jenő: bárkire, csak az RMDSZ-re ne!

2007. január 25. 13:37, utolsó frissítés: 16:42

A csíkszeredai fellebbviteli bíróság ma dönt a székelyudvarhelyi helyhatósági választásokkal kapcsolatban a választási iroda, majd a helyi bíróság által hozott döntésekről.

Arra az esetre, ha az MPSZ jelöltjei nem indulhatnak a választáson, a szervezet elnöke, Szász Jenő azt javasolja a választóknak, a választás szabadságát megteremtendő olyan politikai alakulatokra adják voksukat, akik tiszteletben tartják a demokrácia alapszabályait, és nem ellenzik a magyar közösségen belüli pluralizmust. Az RMDSZ-en kívül bárkire szavazhatnak – pontosít a Transindexnek Szász.

„Nem egy-két bírónak, Verestóynak vagy az RMDSZ-nek, hanem a választóknak kellene eldönteniük, hogy ki képviselje őket. Az lett volna igazságos, ha mindenki indulhat – mondja Székelyudvarhely polgármestere. Szász megjegyezte: az RMDSZ jelöltjei és Borbáth István független jelölt elmulasztották időben leadni vagyonnyilatkozatukat, ennek ellenére indulhatnak a válszatásokon, miközben az MPSZ és a Német Demokrata Fórum listáit nem fogadták el. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS