2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyszeben lesz az Európai Ökumenikus Nagygyűlés házigazdája

2007. január 25. 16:28, utolsó frissítés: 16:28

Az egyházak iránti bizalom feléledésére számít az Európai Egyházak Konferenciája a Nagyszebenre szeptemberben tervezett 3. Európai Ökumenikus Nagygyűlés alkalmából – erről Colin Villiams anglikán lelkész, a konferencia főtitkára beszélt egy ökumenikus tanácskozáson csütörtökön Gyulán.

Az idén őszre tervezett nagyszebeni nagygyűléssel kapcsolatban elmondta, hogy azért döntöttek az első, 1989-ben megrendezett bázeli, majd a következő, 1997-ben, Grazban megtartott nagygyűlés után a nagyszebeni helyszín mellett, hogy a találkozóra túlnyomórészt ortodox környezetben kerüljön sor. Nagyszeben mellett szólt továbbá, hogy Románia az unió tagállamává vált, illetve, hogy az idei esztendőben a város egyike a kultúra két európai fővárosának.

A főtitkár Nagyszeben szellemi életét jellemezve kiemelte: "Erdély általában, és különösen Nagyszeben olyan hely, ahol érezhetően ökumenikus érzések élnek, és ahol a többségben lévő ortodox hívők mellett az evangélikus, református, római katolikus, görög katolikus és baptista hagyományoknak is szerepük van a tágabb ökumenikus szintéren". (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS