2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A napokban indul az RMDSZ aláírásgyűjtése

2007. január 26. 10:05, utolsó frissítés: 10:05

Az Ügyvezető Elnökség 2007. január 25-i megbeszélésének napirendjén szerepeltek az RMDSZ Európai Parlamenti választásokon való indulásához szükséges 200.000 aláírás összegyűjtésére vonatkozó teendők. A megbeszélésen döntöttek azokról az intézkedésekről, amelyek biztosítják, hogy a Szövetség területi szervezetei az aláírásgyűjtő űrlapokat egy nappal az után, hogy azokat végső, a Kormány által elfogadott formájukban közzé teszik a Hivatalos Közlönyben, kellő példá! nyszámban megkapják. Az operatív teendők megszervezésével. a testület Kovács Péter ügyvezető alelnököt bízta meg

Az addigi teendők közül az ügyvezető alelnök kiemelte: a gyűjtés során használt arculati elemek véglegesítése és gyártása, jogi vonatkozású tájékoztató anyag összeállítása az aláírásgyűjtők számára, a jelölteket bemutató füzet elkészítése. A gyűjtés elkezdését megelőzően az RMDSZ minden területi szervezete kinevez egy területi szintű koordinátort – tájékoztatott Kovács Péter, majd hozzátette: ezeket a személyeket felkészítjük, annak érdekében, hogy a Szövetség Európai Parlamenti jelöltlistájának támogatására a lehető leghamarabb összegyűljenek a szükséges aláírások.

A január 24-i kormányülésen elfogadott határozat értelmében az Európai Parlamenti választásokra 2007. május 13-án kerül sor. A választásokon induló szervezetek az aláírásokat március 14-ig kell összegyűjtsék és leadják az Országos Választási Hatóságnál. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS