2020. április 10. péntekZsolt
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyre több román állampolgár vásárol olcsóbban házat Magyarországon

2007. január 26. 13:45, utolsó frissítés: 13:45

Egyre több román állampolgár vásárol házat Magyarországon, mivel az ottani ingatlanárak jóval alacsonyabbak a belföldiekhez képest.

Az Új Magyar Szó (ÚMSZ) pénteki számában arról ad hírt, hogy Biharkeresztesen tavaly 28 ingatlant vásároltak meg román állampolgársággal rendelkező magánszemélyek. Az információt a lappal Barabás Ferenc, a település polgármestere közölte, aki szerint a határ menti településen már alig létezik eladó ingatlan. A polgármester szerint egyre több román állampolgár költözik a kelet-magyarországi településre, és naponta innen ingáznak nagyváradi munkahelyükre.

Egy Magyarországon 10 ezer euróért kínált házért Romániában 50-70 ezer eurót is elkérhetnek. Az ÚMSZ szerint sokan úgy vélik, hogy Biharkeresztes - amely történelmileg amúgy is inkább Nagyváradhoz kötődik, mint Debrecenhez - hamarosan a Bihar megyei település bolygóvárosává alakul.

A Jurnalul Naţional beszámolt a héten arról, hogy Arad megyéből is egyre több román állampolgár fektet ingatlanba Magyarországon. Az aradiak célpontja elsősorban Nagylak, Battonya és Mezőkovácsháza, de figyelmüket a makói és gyulai ajánlatok sem kerülik el. A napilap szerint egyes ingatlanokat akár tíz-tizenötször kevesebb pénzért is meg lehet vásárolni Magyarország határ menti részén, mint Romániában. (mti, úmsz, jurnalul naţional)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS