2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Stolojanék együttműködnének a RMDSZ-szel

2007. január 29. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

A Theodor Stolojan vezette Liberális Demokrata Párt (PLD) a demokratákon (PD) kívül együttműködne az RMDSZ-szel is. Erről Gheorghe Flutur, az alakulat alelnöke nyilatkozott. „Az RMDSZ következetesen komoly kormányzati partnernek bizonyult, megbízható alakulat, ráadásául ugyanahhoz a politikai családhoz tartozik, mint a PLD” – érvelt a volt mezőgazdasági miniszter.

Flutur hangsúlyozta, hogy a demokratákkal és az RMDSZ-szel közösen a Liberális Demokrata Párt erős jobboldali szövetséget akar létrehozni. Flutur kiemelte az előrehozott választások megrendezésének szükségességét, mivel szerinte az országnak jelenleg egy kisebbségi, túlélésre berendezkedett kormánya van, amelynek ráadásul népszerűtlen döntéseket kell hoznia az európai uniós követelményeknek való megfelelés miatt.

Markó Béla RMDSZ-elnök nem zárta ki, hogy a Szövetség együttműködik majd a PLD-vel. „Semmi kifogásunk nincs a PLD-vel való esetleges együttműködés ellen, előbb azonban jelenlegi partnereinkkel, a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Demokrata Párttal kell tárgyalnunk erről” – nyilatkozta Markó. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS